Dades personals

La meva foto
Barcelona, Catalunya
Som un grup d'estudiants de la Universitat de Barcelona de la diplomatura d'Educació Social, interessades en donar a conèixer tot el què cal saber sobre l'acolliment familiar

dimarts, 2 de juny del 2009

Tipus d'acolliment familiar

Trobem diferents modalitats d'acolliment segons la situació de cada infant, la família biològica i la família d'acollida

Acolliment d'urgència-diagnòstic

Normalment, és un acolliment d'infant/s d'entre 0 i 6 anys. Aquest tipus d'acolliment té una doble finalitat: evitar la institucionalització de l'infant, i donar un temps d'espera mentre es realitza una avaluació del cas. La durada mínima és d'aporximadament 6 mesos.

Acolliment simple amb previsió de retorn

L'infant serà acollit en un nucli familiar que no és el propi, i que complementarà les seves necessitats fins que se solucioni la problemàtica i pugui tornar amb la seva família biològica. Poden durar fins a 2 anys, però de vegades aquests acolliments esdevenen de llarga durada.

Acolliment de llarga duració o permanent

S'acull a l'infant o jove durant un temps determinat, fins que sigui major d'edat o es trobi l'alternativa més adequada. Solen ser acolliments de més de 4 anys, però degut a la complexitat familiar en la que es troba l'infant o jove, és molt difícil predir quan es produirà el retorn amb la família biològica, en molts casos no és possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada