Dades personals

La meva foto
Barcelona, Catalunya
Som un grup d'estudiants de la Universitat de Barcelona de la diplomatura d'Educació Social, interessades en donar a conèixer tot el què cal saber sobre l'acolliment familiar

dilluns, 8 de juny del 2009

Com podem acollir un infant

És aconsellable que la persona o família, amb residència habitual a Catalunya, que s'ofereix per acollir un infant, concerti una cita prèvia per telèfon amb l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, el qual té representacions territorials a Girona, Lleida i Tarragona, o amb alguna Institució Col·laboradora d'Integració Familiar (ICIF).

Si voleu ser una família acollidora heu de fer un escrit o una sol·licitut normaliztada, en la qual d'han de fer constar les dades personals i les motivacions que teniu d'acollir temporalment un infant.

Juntament amb la sol·licitud, s'han de presentar els documents següents:
Certificat d'antecedents penals
Informe mèdic de salut física i psíquica sobre la possibilitat de prestar una atenció adequada a un infant
Certificat d'empadronament

Tingueu en compte també que, segons les característiques de l'infant i el tipus d'acolliment, es preveuen ajuts econòmics per a les famílies o les persones acollidores.

En el seu moment, l'ICAA (Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció) proposa un menor determinat a una família en concret. Aquesta proposta es farà sempre en interès del menor i a partir de les seves necessitats i particularitats. Després de l'acceptació per ambdues parts, s'inicia progressivament la relació de l'infant amb la família, que en tot moment compta amb el suport del personal tècnic per tal d'ajudar tant la família com l'infant durant tot el temps que duri aquest acolliment, especialment en el procés d'integració de l'infant, després en l'acompanyament, i si s'escau, en el comiat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada