Dades personals

La meva foto
Barcelona, Catalunya
Som un grup d'estudiants de la Universitat de Barcelona de la diplomatura d'Educació Social, interessades en donar a conèixer tot el què cal saber sobre l'acolliment familiar

dilluns, 1 de juny del 2009

Els drets dels infants

Per tal d'encetar aquest blog farem referència al Principi 6 referit en la Declaració Universal dels Drets de l'Infant, ja que és aquest, el que ens ha dut i motivat a crear aquest espai.

"L'infant, per al desenvolupament ple i harmoniós de la seva personalitat, necessita amor i comprensió. Sempre que sigui possible, haurà de créixer a l'emparança i sota la responsabilitat dels seus pares i, en qualsevol cas, en un ambient d'afecte i de seguretat moral i material; llevat de circumstàncies excepcionals, l'infant de tendra edat no serà separat de la seva mare. La societat i les autoritats públiques tindran una cura especial envers els infants sense família o que estiguin mancats de mitjans adequats de subsistència. Per al manteniment dels fills de famílies nombroses, convé concedir subsidis estatals o d'altra mena".

Si voleu conèixer el text complet cliqueu aquí

L'acolliment familiar és una alternativa per als infants que no poden viure amb la seva família. Aquesta possibitat els permet viure i créixer en un context familiar que podran prendre com a punt de referència, des d'on se'ls podrà oferir una atenció personalitzada, crear vincles afectius estables, proporcionar seguretat, etc,  a més de sentir-se estimat, condició indispensable per a un desenvolupament adequat de la personalitat. 

15 comentaris:

  1. Hola mina! he leido todo el blog y he viso el video y parece un trabjo muy interesante. el video me ha gustado, ya que esmuy claro y directo, nada de preambulos ni rodeas. Todo esto de lo que hablas es un tema muy serio. te mando un bezo enorme desde las palmas. hasta pronto!

    Francis.

    ResponElimina
  2. Hola Minica, totalmente de acuerdo con el blog, los niños necesitan un contexto familiar que tener de referencia y sobretodo mucho cariño y apoyo. El video lo expresa perfectamente,es muy gráfico y visual.

    Un besito

    ResponElimina
  3. Hola a totes,

    felicitats per aquest vídeo! És una bona manera de fer conèixer l'acolliment familiar a les persones que no saben el que és (que n'hi ha moltes). Clar i concís. Molt bé.

    Proposaria també fer una versió del mateix vídeo però amb una parella homosexual o un pare/mare solter/a. Que representi diferents models de família.

    Endavant amb el blog!

    ResponElimina
  4. Hola! Me gusta el vídeo, la idea del semáforo es muy bonita! Pero pondría una música diferente, esta es un poco impersonal, o sea, podría ser esta como otra, sería más interesante si siguiera más el desarrollo de las imágenes.
    Y una tontería: no hay paso zebra cerca del semáforo!

    ResponElimina
  5. Sencillo y claro, mola la idea de las señales y el semáforo!

    ResponElimina
  6. mina mina...molt maco i concís...FELICITATS!!
    danielet...

    ResponElimina
  7. Me ha gustado el video y el concepto, coincido sin embargo con Fabri en que quizas otra musica molaria mas...krafwerk-radioactivity? :)

    ResponElimina
  8. Hola a totes!

    Bona feina! Els nens i nenes amb aquestes situacions necessiten de iniciatives que promoguin aquests acolliments, per desgràcia, tant minoritaris i desconeguts.

    M'agrada la idea de llum verda i les aportacions d'aquells que proposen reflectir altres tipus de família que no sigui només la tradicional!

    La resta és molt complet: ens ofereix informació clara i concisa sobre què és un acolliment familiar!

    Endavant i felicitats!!!

    ResponElimina
  9. Per cert, m'ha assaltat una pregunta ara que parlàvem de tipus de família no tradicionals.

    Les famílies acollidores poden no respondre a l'estructura tradicional? És a dir, una família monoparental pot acollir? Una família homosexual pot ser acollidora? S'han donat casos?

    ResponElimina
  10. bones,la idea de l'anunci està molt bé , és molt clar, entra bé i és curt.
    felicitats.

    ResponElimina
  11. HOla Mina!!, soc la Montse Olmo de l´Hospital. Esta molt bé l´anunci, en pocs segons es diuen moltes coses importants, els drets dels infants són bàsics!!. L´acollida es un tema una mica desconegut i estaria be que tots ensabessim mes coses.
    Gracies guapa!! Petonets!!

    ResponElimina
  12. Eo Mina sóc una conventera, la Gemma. Ostres, el vídeo m'ha encantat! la veritat és que no se'n parla massa, per no dir gens, d'aquests infants; saps que existeixen però on? sempre coneixes algú que fa acolliments a l'estiu de nens de països en desenvolupament però nens necessitats del propi territori sembla que passen més desaparcebuts.

    ResponElimina
  13. Aquest comentari fa referència a la pregunta referida en l'entrada de la Mònica, publicada el dia 07/06/2009.

    En primer lloc, donar-te les gràcies pel teu comentari i la pregunta sobre les tipologies de les possibles famílies acollidores.

    La Laia, en el seu comentari del dia 03/06/2009, ja feia referència a la diversitat de famíies que trobem en la nostra realitat. És per això que, qualsevol tipologia de família pot acollir un infant: un home, una dona, una parella de fet, un matrimoni amb fills o sense...

    Els estudis d'idoneitat per l'acolliment familiar, fan referència a aspectes relacionats amb l'estabilitat, tant emocional, laboral, econòmica, etc...

    Esperem haver-te resolt el dubte.

    Salutacions!

    ResponElimina
  14. Hola Mina, me encanta el anuncio, la idea de las señales de tráfico, del semáforo, el slogan que has seleccionado. Todo super directo. La música tambien me parece muy acertada, pues transmite positividad, necesaria para afrontar el proceso de l'acolliment familiar. Genial!!!
    Caroli

    ResponElimina